Waarom je een bedrijfsfotograaf nodig hebt

Veel mensen hebben weleens gehoord van dit fenomeen: een bedrijfsfotograaf. Je zult je wellicht alleen wel afvragen wat dit precies inhoudt en wat hem anders maakt dan een normale fotograaf. Allereerst is het zo dat een bedrijfsfotograaf zich met andere gebieden bezighoudt dan de gemiddelde fotograaf. De bedrijfsfotograaf let namelijk op andere aspecten en heeft andere methodes voor het maken van foto's. Een gemiddelde fotograaf houdt zich bezig met potretten, familiefoto's, huwelijksfoto's, kinderfoto's, pasfoto's en dat soort dingen. Een bedrijfsfotograaf houdt zich eerder bezig met zaken als: promotiefoto's, architectuurfoto's, campagnefoto's en landschapsfoto's.

Wanneer een bedrijfsfotograaf inschakelen?

Zo gauw je erover nadenkt om foto's op je social media of website te zetten, is dit hét moment voor het inschakelen van een bedrijfsfotograaf. Hij of zij kan je niet alleen helpen met het maken van foto's, maar kan je ook van tevoren advies geven over de mogelijkheden. Zo kan hij of zij bijvoorbeeld bepalen of het slimmer is om foto's van je interieur, exterieur, bedrijfsmiddelen of bedrijfsactiviteiten te gebruiken. Hierbij wordt ook gekeken naar de boodschap die je wilt communiceren door middel van je beeldmaterialen en wat het doel is van deze communicatie. Het is dus ook een stukje marketing waarin je wordt begeleid.

Bedrijfsfotografie in de praktijk

Om het nog inzichtelijker te maken, zul je een aantal voorbeelden van bedrijfsfotografie in de praktijk krijgen. Bijvoorbeeld: wil je nieuwe mensen aantrekken voor je bedrijf (medewerkers in dit geval)? Dan is het een goed idee om foto's te maken van de werkactiviteiten en de wijze waarop medewerkers dit uitvoeren. Het is dan beter om echte foto's te maken, in plaats van geacteerde plaatjes. Ben je op zoek naar zakelijke klanten voor je producten en/of diensten? Dan is het een idee om simpele, strakke en professionele foto's te maken van je bedrijfspand, van binnen en buiten. Verder kun je er eventueel foto's bijvoegen van zakelijke afspraken en/of de producten/diensten die je levert, afhankelijk van hetgeen dat je levert.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *