Unieke projecten laten ontwikkelen met Dutch Design!

Het hebben en laten ontwikkelen van unieke en onderscheidende kunst, is tegenwoordig een enorme trend. Iedereen wil de mooiste en uniekste stukken kunst in huis hebben. Ook wordt het steeds populairder om kunst in bedrijven zoals bijvoorbeeld de horeca terug te laten komen. Er zijn heel veel verschillende soorten kunst en hiermee kan je je dus ook onderscheiden. Niet alleen als bedrijf, maar ook als kunstenaar. Een voorbeeld van een bijzondere vorm kunst is Dutch design Rotterdam. Kunstenaars vertellen door middel van uiteenlopende vormen van kunst een uniek verhaal. Zo kan je met jouw bedrijf een echt uniek concept creëren. In deze blog lees je meer over het concept van de Dutch design. 

Wat houdt Dutch design in?

Dutch Design is voor het eerst gebruikt in Milaan op een internationale meubelbeurs in 1993. De journalisten van het Nederlandse platform Droog noemde de kunst 'a new wave of Dutch design'. Zo is deze term dus ontstaan. De belangrijkste kenmerken van Dutch design zijn: minimalistisch, experimenteel, innovatief, onconventioneel en een tikje gevoel voor humor. Er wordt met dit soort kunst vaak een combinatie gemaakt tussen de verbeelding en realiteit. Daarnaast zijn deze kunststukken vaak herkenbaar door het gebruik aan materialen. In het gebruik van materialen spelen duurzaamheid en recycling een grote rol. Met deze kunst is het wel de bedoeling dat het materiaal of voorwerp dat wordt gebruikt intact wordt gelaten. Hierachter schuilt dan wel een diep verhaal. Aan de kunstenaar is dan de truc om dit zo goed mogelijk naar voren te laten komen.

Is deze vorm van kunst iets voor jou?

Er valt dus te concluderen dat er veel verschillende soorten kunst bestaan. Een term die je misschien nog niet eerder hebt gehoord is de Dutch design. De kunstenaar kan een mooi kunstwerk creëren met een combinatie van design, kunst en sculpturen. Zo krijg je een uniek kunstwerk die je niet snel ergens anders zult terugvinden. Dit is toch tof? Waar plaats jij dit project?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *