Sieraad

 

Een sieraad, ook wel een juweel genoemd, is een object dat over het algemeen op het lichaam gedragen wordt met als doel een outfit te complementeren of te verfraaien.           Een ander soort sieraad is een piercing, waarvoor er een gat in het lichaam gemaakt moet worden, om erin vastgemaakt te worden, bij oorbellen bijvoorbeeld moet er soms ook een groot gat gemaakt worden, om er zeker van te zijn dat het erin past.

Een sieraad heeft geen echte functie, en dient eigenlijk alleen als decoratie. Daarom wordt iets als een horloge of een zakhorloge niet als juweel gezien, maar als een functioneel item. Ook gebruikt men een bril soms als een decoratie, maar de meeste mensen gebruiken het met een functie in het achterhoofd, dus is dit ook niet een juweel of sieraad.

Vikingen

Vikingen, of Noormannen zijn een volk dat bestond uit Scandinavische volken, uit landen zoals Noorwegen, Denemarken en Zweden. Vikingen in het algemeen waren een volk dat veel en strikt geloofde in goden en in het bijgeloof van bepaalde voorwerpen en gebeurtenissen. Vaak hadden zij handgemaakte sieraden, gemaakt van goud of een ander metaal, met daarin dan een steen, edelsteen of niet, in verwerkt. Viking sieraden waren over het algemeen armbanden of halskettingen die zij droegen om de slechte geesten af te weren, of om hen geluk toe te brengen in de strijd.

Boho

BOHO, een afleiding van het Bohemian chic, een uitvloeiing van de hippie tijd, was een muziekstijl, waarvan er op een gegeven moment een kledingstijl van werd gemaakt. De meeste sieraden die er benut worden in deze kledingstijl lijken op die van de tijd van de Vikingen, gemaakt met over het algemeen goud of zilver, maar ook met touw. Vaak ook in combinatie met andere metalen en een of meerdere edelstenen. Boho armbandjes zijn vaak uitgerust met een parelmoer, met maanstenen of een hanger van zilver of goudkleurige stof in de vorm van dieren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *