Reportage fotografie

Als je kijkt naar fotografie dan is het maken van een goede reportage een vak apart want reportage fotografie is eigenlijk een verhaal vertellen aan de hand van foto’s. Niet alleen maar een aantal momenten vastleggen maar door op de juiste momenten een foto te maken, krijg je als het ware een beeldverhaal wat laat zien wat er tijdens de reportage is gebeurd. Een vakmanschap wat steeds meer onder druk komt te staan omdat het idee is dat met een goede mobiele telefoon je dit ook kan doen. Maar niets is minder waar.

Kwaliteit

Een verhaal vangen in beelden is een kunst die je moet begrijpen. Je moet oog en oor hebben voor het verhaal wat er achter de reportage fotografie schuil dient te gaan. Wat is de meerwaarde die je kan bieden bij het verhaal en hoe breng je dat in beeld. De kwaliteit van de reportage vertelt dus eigenlijk hoe goed de fotograaf het verhaal begrijpt wat verteld moet worden en hoe goed hij kan omgaan met de situaties die zicht tijdens de reportage voor kunnen doen. Een stuk vakmanschap wat bij het terugkijken van de reportage weer het gevoel oproept wat je had op dat moment.

Doelgroep

Vaak denk je bij een reportage direct aan een bijzonder moment zoals een bruiloft maar er is zijn veel meer mogelijkheden te bedenken waarbij dit van toepassing kan zijn. Wat denk je van een reportage die de voortgang van een bepaald bouwproces laat zien? Of een mooie serie foto’s die het verhaal vertelt wat past bij je onderneming? De kunst van fotografie is dan ook om het verhaal waarvan je al snel denkt dat het met bewegende beelden beter wordt neergezet, een indruk te laten achterlaten die elk bewegend beeld overtreft en waarbij je als kijker naar de reportage het gevoel krijgt dat je weet hoe het was op dat moment of dat je een uitstekend beeld krijgt van het verhaal wat de fotograaf je wil vertellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *