Hoe maak je de mooiste lifestyle foto\’s

De waarheid is dat mensen zich snel aangetrokken voelen tot mooie foto's en afbeeldingen. Dit is de reden waarom foto platformen zoals Pinterest en Instagram zo populair zijn. Met prachtige foto's kun je laten zien wie jij bent, en wat je te bieden hebt. Maar voor het maken van oogverblindende foto's ben je wel wat kennis van het vak nodig. Voor de mensen die het zelf willen uitproberen, hebben we drie belangrijke tips op een rijtje gezet. Maar een professionele lifestyle fotograaf geeft natuurlijk het beste resultaat.

Gebruik daglicht en vermijd de zon

Warme zonnestralen zijn natuurlijk heerlijk, maar ze zijn funest voor een goede foto. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met het licht voordat je begint met foto's schieten. Vooral wanneer je dezelfde foto van verschillende richtingen wilt nemen. Professionele fotografen gebruiken vaak lampen om daglicht te simuleren, maar voor de amateur is zacht daglicht de beste optie. Kies daarom voor bewolkte dagen.

Vermijd de standaard, saaie productfoto

Vroeger zag je ze overal: de stijve productfoto's met een witte achtergrond. Maar tegenwoordig zijn we hier niet meer van onder de indruk. Je moet met iets bijzonders komen, als je wilt opvallen. We willen de producten in actie zien. Denk bijvoorbeeld aan een pen die gebruikt word om te schrijven, of een lamp die aanstaat in een mooi gedecoreerde kamer. Vergeet dus niet om leven aan te brengen in je foto's.

Het verwijderen van oneffenheden

De fotoshoot is voorbij! Maar toch ben je nog niet helemaal klaar. De nabewerking van de foto's is namelijk minstens zo belangrijk. Wanneer je de foto's vergroot op je computerscherm ziet, vallen je vaak kleine details op die je nog niet eerder waren opgevallen. Denk bijvoorbeeld aan zwarte vlekjes of een schaduw in de achtergrond. Gelukkig kun je deze snel wegwerken in de nabewerking. Heb je zelf geen kennis op het gebied van digitale nabewerking? Ook dan is het slim om een professioneel lifestyle fotograaf in te schakelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *